Japonský cheesecake zvládne opravdu každý. Je jednoduchý na přípravu a skládá se jen ze tří ingrediencí. Potřebovat budete 3 vajíčka velikosti M, 120 g ílé čokolády, 120g měkkého tvarohu nebo mascarpone.

cheesecake2

Postup:

Nejdříve si připravte, kromě výše uvedených surovin, kulatou formu na pečení (průměr 16 cm), kterou vyložíte papírem na pečení a troubu si předehřejete na 170 stupňů.

Dále oddělte vaječné bílky od žloutků. Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu, kterou nechte mírně vychladnout. Přimíchejte mascarpone a vyšlehejte do hladka. Poté přidejte 3 žloutky. Důležitý je ušlehaný sníh, který postupně vmíchejte.

 

Hmotu navrstvěte do kulaté formy, kterou poté vložte do hlubšího plechu, do kterého nalijte horkou vodu a pečte 15 minut při teplotě 170 stupňů. Po 15 minutách teplotu snižte na 160 stupňů a pečte dalších 15 minut. Potom troubu vypněte a dort nechte ještě 15 minut dojít. Dort vyjměte a nechte zcela vychladnout.

Pokud je pro vás písemný postup složitý, pusťte si k pečení následující video. A pak si už jen nechte chutnat.