Lucko a Niky, mohly byste se nám prosím v krátkosti představit?

Jsme bloggerky, studentky, sestry a pocházíme z Prahy. Baví nás móda, cestování, jídlo, sport a mnoho dalších věcí.

Vzpomenete si ještě, kdy a jak napadlo Lucku založit si vlastní módní blog?

Svůj první blog jsem založila čistě ze zvědavosti tak před devíti lety. Přišlo mi zajímavé mít své vlastní místečko na internetu a sdílet tak s lidmi to, co mě baví. V tu chvíli by mě ale nikdy nenapadlo, kam až se můj prvotní nápad rozvine.

Zajímá mne Váš názor na potenciál módních blogů v České republice.

Myslíme si, že mají velký potenciál a zrovna v ČR je teď nejlepší doba a prostor blogy rozvíjet, protože lidé je začínají více vnímat. Už se těšíme, až to bude jako v zahraničí a bloggeři budou bráni jako rovnocenná média například s časopisy.

Kolik času vám blog zhruba zabere a kde hledáte zdroje inspirace?

Nicole: Své hodiny strávené blogováním počítám spíš na několik týdně. Inspiruji se všude možně – ve filmech, na ulici, u ostatních, hlavně na zahraničních blozích.

Lucka: Mně práce na blogu zabere tak pět hodin denně. Vyřizuji emaily, spravuji facebook a komunikuji se čtenáři na různých dalších sociálních sítích. Články připravujeme a plánujeme dopředu, aby se nestalo, že se najednou týden nesejdeme a nebude co na blog přidat. A inspiraci stejně jako Niky beru všude kolem sebe :-).

Máte své oblíbené návrháře?

Nicole: Musím se přiznat, že návrháře tolik nesleduji. Baví mě spíš móda ulice.

Lucka: Ráda přehlídky sleduji, ale nikoho vyloženě oblíbeného nemám. Spíš mě vždy v kolekci zaujme pár samostatných kousků.

Minulý rok jste poprvé navštívily týden módy v Londýně, bylo těžké se na něj probojovat?

Zase tolik jsme bojovat nemusely, ale vzhledem k tomu, že jsme moc nevěděly, jak celý systém funguje, bylo to hodně o emailování. Bloggeři jsou vybíráni hlavně na základě návštěvnosti, ale do registračního formuláře je důležité napsat i něco o sobě a také proč na týden módy chcete jet. Je důležité už tou dobou mít rezervovaný hotel, protože na dokončení registrace potřebujete londýnskou adresu, takže je to i trochu risk. To, že získáte akreditaci, ale neznamená, že uvidíte nějakou přehlídku, to zase musíte psát zvlášť každému návrháři. Kdo nerad píše emaily, ať se do toho radši nepouští:-).

Nedávno jste se zúčastnily Plesu v Opeře, jak probíhaly přípravy a jak se Vám samotným na plese líbilo?

Líčení a česání nám zabralo skoro celé odpoledne, ale výsledek stál rozhodně za to. O naše účesy se postarala Olga Svozil Karpecká a za krásný make-up děkujeme Martině z http://www.probudlabut.cz. Byl to pro nás skvělý zážitek odlišný od všeho ostatního, co jsme zatím díky blogu mohly zažít.

Jak byste charakterizovaly svůj styl a kterého kousku v šatníku si nejvíce ceníte?

Nicole: Jako uvolněný, ležérní a jednoduchý. Nejvíce si cením asi svých Levisek, které jsou perfektní na každodenní nošení a skvěle mi padnou.

Lucka: Já nerada svůj styl charakterizuji, protože mám pocit, že se stále vyvíjí a mění. Mám ráda jednoduché outfity založené na jednom výraznějším prvku nebo barvě. Cením si všeho, co mám ve skříni.

Můžete se nám pochlubit prozatím největšími úspěchy Vašeho blogu a také odtajnit nějaké plány do budoucna?

Mezi největší úspěchy blogu řadíme už to, kolik čtenářek ho denně sleduje. Jinak je to určitě také již zmiňovaný Fashion Week nebo Ples v Opeře, spolupráce na projektech se značkami jako je Lancome, F&F, Converse nebo mezinárodní projekty pro web Fashiolista.com. Za zmínku stojí i to, že se náš blog objevil na stránkách amerického TeenVogue, francouzského Vogue nebo italského Grazia.it. A v neposlední řadě jsou to i zkušenosti s prací v redakci časopisů, organizace módních přehlídek a jiných akcí, které nám byly v návaznosti na blog nabídnuty. Do budoucna chystáme pořádně rozjet náš vlastní projekt Fashion Challenge, kde je úkolem bloggerů každý měsíc vytvořit článek na určité téma :-).

Děkuji za příjemnou spolupráci při realizaci rozhovoru a samozřejmě přeji Lucce a Niky spolu s našimi čtenáři mnoho dalších úspěchů!