V roce 2010 zažívali módní blogy po celém světě opravdový boom a celá řada z nich (možná právě i díky Instagramu) „žije“ dodnes. Ale jak je to možné? Má opravdu sdílení jednotlivých částí z celého dne v podobě obrázků takovou váhu? Vezměte si do ruky mobilní telefon a společně se vydáme na cestu prozkoumání tohoto odvětví, s čímž nám pomohou oblíbení módní bloggeři.

Aimee Song, kterou na Instagramu najdete pod přezdívkou @SongoofStyle má v tomto prostředí magickou sílu, skoro každá její odeslaná fotografie se totiž záhy stává oblíbenou mezi desítkami tisíc followerů a najdete pod ní stovky komentářů. K dnešnímu dni má její profil 780 000 fanoušků. Hovoří o tom, že je velice důležité přispívat často, tak 3-5 x denně. Být na očích, prezentovat svoje názory, touhy a přání. Zveřejňuje především své outfity, detaily doplňků nebo bot. Málokdy používá k fotkám nějaký filtr, když už tak se spoléhá na Valencii.

Pod přezdívkou @tuulavintage najdete krásnou a blonďatou Jessicu Stein, která vás nadchne svým ženským stylem a fotogenickou tváří. Má skoro půl milionu fanoušků a nejčastěji přispívá svými momentkami z tropických destinací. Její největší výhodou je právě cestování, které dopomáhá dát fotkám unikátní atmosféru.

Instagram si nenechala ujít ani Leandra Medine, zakladatelka blogu Man Repeller. Její momentky se dotýkají módy, vtipných situací, přátel nebo třeba přehlídek během týdnů módy. Jule Sarinana známá jako @sincerelyjules vás doprovází na cestě po Kalifornii. Profesionální fotografka Jamie Beck zase zachycuje atmosféru New York City v průběhu celého dne. Vezměte si, kolik lidí by rádo v tomto městě strávilo alespoň jeden den.

A pokud každý den necestujete po exotických zemích, nemáte ten největší šatník na světě a ani vás nezdobí ty nejkrásnější vlasy, není proč zoufat. Vážně tohle všechno nepotřebujete, stačí dodržovat několik pravidel a počet vašich followerů bude rázem stoupat.

Nejdůležitější je přispívat často a hlavně konzistentně. Nechte své obdivovatele navyknout na jakýsi režim. Využívejte popisků fotografií ve svůj prospěch, zmiňujte zajímavá místa, značky, motta a nebojte se odlišit. Snažte se nacházet krásné věci, které spatřujete všude kolem, a především ukažte něco svého – svůj styl, své prostředí, vyfoťte skupinu přátel. To, že je celý Instagram založen především na lidské touze šmírovat „cizí lidi“, myslím není žádnou horkou novinkou:-).

Foto: Instagram.com