V roce 2007 tak vzniká budoucí rozsáhlá komunita nesoucí název Independent Fashion Bloggers (Nezávislí módní bloggeři). Na jejich webové stránce je možné sdílet veškeré zkušenosti, které mohou komukoli pomoci budovat lepší a lepší blog. Jsou zde uveřejňovány nápomocné články, tipy a triky ohledně obsahu blogu, odkazy na aktuální módní události, najdete zde fóra a také platformu LittleBirdie, která dopomáhá k propojení bloggerů a PR firem při jejich možné budoucí spolupráci na různých projektech a kampaních.

Jednou za půl roku, obvykle v únoru a v září (v době týdnů módy) pořádá IFB svoji vlastní konferenci. Ta nejbližší se koná již 6. – 7. února 2013 v jednom z hlavních středobodů dění – v budově Altman v New Yorku.

A slibuje toho opravdu hodně. Zmeškat by ji neměli všichni, kteří v blogovém světě hledají další zajímavé přátele, potenciální business partnery a také hromadu zábavy a užitečně stráveného času. Vzpomeňme například na poslední akce, kterých se účastnily hvězdy jako světoznámá modelka Coco Rocha, zástupci z Glamour magazine, tvůrci Refinery29 nebo veleúspěšná bloggerka Kelly Framel z blogového projektu The Glamourai.

Na první den konference je naplánováno šest příspěvků úspěšných osobností ze světa marketingu, obchodu a sociálních médií. Druhý je poněkud dobrodružnější povahy. Na všechny účastníky čekají workshopy, které budou různého zaměření – od sociálních médií přes fotografování až po marketing. Pokud to máte do New York City blíže než já a rádi byste viděli své oblíbence naživo, stačí se zaregistrovat na stránkách IFB komunity a zaplatit si svoji vlastní vstupenku. Myslím, že své investice nebudete litovat.

Foto: heartifb.com