A kdo má tedy na starost všechny kostýmy, jež jsou v seriálu k vidění? Této obrovské zodpovědnosti se ujal designér Eric Daman blogující na http://ericdamanstyle.wordpress.com/. Eric není žádný začátečník, po studiích na Sorboně v Paříži pracoval se věnoval modelingu a nafotil reklamní snímky pro značku Calvin Klein společně s tehdy již populární britskou topmodelkou Kate Moss. Po příletu do New Yorku pracoval jako pravá ruka fotografa Terryho Richardsona a měl na starost rovněž styling herečky Kim Basinger.

Společně s návrhářkou Patricií Field spolupracoval na třech řadách seriálu „Sex and the City“ (za což získal v roce 2002 cenu Emmy), a stejně tak byl u všech šesti sezón seriálu Gossip Girl, kde poctivě vybíral ty nejexkluzivnější kousky pro herečky Blake Lively a Leigton Meester.

Nyní ovšem stál před nelehkým úkolem, jelikož je seriál situován do 80. let 20. Století. V té době móda zaznamenala mnohé. Mixovalo se, což znamenalo docela dost chaosu. Ten ovšem návrhář využil ve svůj prospěch. Při shánění kostýmů vynechal světové značky – nechtěl hlavní hrdinku zastínit a dal přednost módním řetězcům jako například Topshop, H&M, Urban Outfitters a oblíbil si internetový portál Etsy, kde sehnal spoustu vintage doplňků.

Důležité bylo zůstat při zemi a zaměřit se na mladou Carrie Bradshaw, která svým zjevem osloví především mladší ročníky, jež si během odpoledne listují v americkém časopise TeenVogue. Oprášil tak své vzpomínky na dětství, objevil školní ročenky a vytvořil dvě módní linie. Jednu pro dívku vyrůstající na předměstí, žijící běžným životem. Druhou pro mladou dámu, která během týdne obráží honosné newyorské večírky a záhy získává práci v módním magazínu.

Dívka, nosící řetízek s přívěskem písmene C, má dokonalý styl, je originální a navíc si může kdykoli z máminy skříně vypůjčit ty největší hity let šedesátých a sedmdesátých (takže v seriálu potkáte i jiné kousky alá Madonna nebo Flashdance). Vše se točí kolem kombinování odlišných druhů látek, potisků a vzorů různých desetiletí, nechybí náušnice ve tvaru ovoce, mohutné brože, podkolenky nebo kecky. Vážně kecky! Evidentně se k botám od Manola musí každá z nás nějakým způsobem dopracovat…


Foto: Facebook.com