Od té doby se mnoho věcí změnilo, ale bohužel v jiném směru, než ve který řada lidí doufala. I Mark Fast dal opět přednost modelkám s velikostmi blížícími se nule. Ozvěny ohledně návratu žen s křivkami ovšem neutuchly. Netrvalo dlouho a na řadu tak přišla spolupráce módního butiku Trapped in a Skinny World (konkrétně Remi Ray) a časopisu Evolve, kteří již před nějakým časem zveřejnili projekt s názvem The Official London Plus Size Fashion Weekend.

Tato akce bude probíhat souběžně s klasickým londýnským týdnem módy, a to 15. a 16. února 2013. K vidění bude řada světově proslulých návrhářů, mluvčích, modelek i maloobchodníků, kteří se budou snažit spojit své síly pro podporu žen, které oblékají nadměrné velikostí. I když mně samotné velikost 40 či 42 tedy nadměrná nepřipadá. Raději o ní hovořím jako o normální:-)

Stránky tohoto projektu si lze již nyní prohlédnout na: http://www.lpsfw.com. Zde se mimo jiné dozvíte další informace o zakladatelích plus-size týdne módy, návrhářích a modelkách, kteří zde již potvrdili svoji účast.

A teď už zbývá pouze jediná otázka. Myslíte si, že podobný projekt má možnost změnit dlouholetou zakořeněnou tendenci návrhářů, kteří oblékají do svých výtvorů ty nejhubenější modelky po celém světě?

 

Foto: www.lpsfw.com