Rovných 40 kostýmů s nádechem dekadence, které se objeví v adaptaci tohoto filmu, jež režíroval Baz Luhrmann, si vzala na starost italská návrhářka Miuccia Prada stojící za značkami Prada a Miu Miu. Je to již potřetí, kdy Miuccia spolupracuje s tímto režisérem. Poprvé tak učinila v roce 1996 u příležitosti znovunatočení Romea a Julie, ve kterém oblékla Leonarda DiCapria. Podruhé pro sérii krátkých filmů Impossible Conversations´excibition.

Podoba čtyř z nich byla nedávno zveřejněna. Zachycují všechnu práci, která byla za poslední roky věnována šatům výše zmíněných značek.

Jednotlivé nákresy nás zavedou do dvacátých let minulého století, jsou inspirovány moderním designem z archivu Prada a Miu Miu, včetně zdobení pomocí krystalů a třásní z luxusních materiálů jako je samet, tyl nebo kožešina.

První skica nadchne modrými pruhovanými šaty s flitry, které zakončují třásně v jejich dolní části. Obdobné byly předvedeny v jarní kolekce Prada S/S 2011. Na druhé se blýskají oranžovo-zlaté šaty z organzy obohacené plastovými šupinami. To vše je inspirováno kolekcí A/W 2011. Další v pořadí jsou tylové šaty končící v linii kolen, doplněné hedvábím. Poslední odtajněná skica reprezentuje korzetové šaty s bohatou sukní. Jejich horní část je navíc doplněna výšivkou, perlami a třásněmi. Jsou inspirovány siluetou dvacátých let.

Teď už si stačí pouze počkat na zbývajících třicet šest…