V newyorském obchodě značky Alexander McQueen prý probíhaly rasistické útoky. Žalobu na jeho pracovnice podal bezpečnostní pracovník Othman Ibela. Dvaadvacetiletého muže z Gabonu měly soustavně urážet zaměstnankyně Kimberly Mahnke a manažerka Catherine Flynn.

Othman Ibela dal výpověď už v lednu, podle oficiálních dokumentů měl kvůli šikaně skončit v péči psychiatrů. Po častých rasistických útocích se potýkal s úzkostmi a depresemi, chtěl zabít sebe i obě pracovnice.

Pro New York Post se Ibela vyjádřil, že Catherine Flynn narážela na jeho špatný akcent a ptala se, „proč Muslimové stále vraždí lidi“. Kimberly Manhke si pak prý „opakovaně dělala legraci z toho, jak běhá po Africe nahý s kopím v ruce“. Z Ameriky také slovně vyháněla prezidenta Obamu i s celou rodinou. Noviny trefně poznamenaly, že si Michelle Obama oblékla šaty od proslulého McQueena na státní večeři v Číně v roce 2010, kdy britský designér spáchal sebevraždu.

Ibela dále popsal, že obchod v manhattanské části Meatpacking District ignoroval všechny Afroameričany kromě zpěvačky Beyoncé.

Šikanovaný člen ochranky kromě zaměstnankyň žaluje i společnost SOS Security, která ho k obchodu přidělila.

amqeeen-uvodni

Foto: archiv Alexander McQueen, David Sims