Když už to vypadá, že se litujícímu Gallianovi začne dařit, něco se pokazí. Pomáhal Oscaru de la Rentovi v ateliéru, ale žádný velký ohlas na to nebyl. Izraelská zpěvačka Moran Mazor chtěla obléct jeho šaty, ale vyšší autority jí to zakázaly. Měl učit na newyorské špičce Parsons, ale studenti se vzbouřili.

Teď by mohl John Galliano navrhnout kostýmy pro Stephena Frye a inscenaci “Jak je důležité míti Filipa” od Oscara Wilda. Fry hru také sám režíruje a podle všeho vedle Galliana kontaktoval i Rolanda Moureta. Spekulace hovořící o zapojení Sarah Burton vyvrátila „její“ značka Alexander McQueen.

Galliano už jako kostýmní výtvarník pracoval, ve svých začátcích oblékal herce britského National Theatre. To bylo ale před tím, než si vytvořil závislost na drogách a záznam konverzace, kde posílá v baru přítomné dámy do plynových komor, mu zajistil okamžitý vyhazov z módního domu Dior, kterému věrně sloužil patnáct let.

Pokud Stephen Fry omluvám kontroverzního módního vyhnance uvěří a práci mu svěří, z hlediska výtvarné stránky nešlápne vedle. Galliano na teatrálnosti nakonec postavil celou svoji tvorbu.

Foto: WWD; Pinterest.com; Facebook.com