Teprve před několika hodinami se na svět prodrala informace ohledně návratu krále výstředností a průšvihů Johna Galliana do popředí módního průmyslu.

Oficiálně totiž byla oznámena jeho další cesta v tomto odvětví – konkrétně se postaví do čela kreativního řízení u značky Maison Martin Margiela (pánské i dámské linie), včetně dohledu nad kolekcemi haute couture.

john-galliano

Stačilo k tomu několik měsíců tajností a také nejedna veledůležitá schůzka s klíčovou osobou jménem Renzo Rosso, který připustil a umožnil Johnův návrat na prkna, co znamenají slávu a uznání. “Značka Margiela je připravená na novou charismatickou a kreativní duši. John Galliano je jedním z největších talentů své doby – jedinečný couturiér, který vždy mění a inovuje svět módy”, dodal Rosso.

renzo-rosso

 Reakce, jež se na návrat britského návrháře ozývají, se velice liší. Jedni s napětím a touhou očekávají jeho nové kreace, další si zase myslí, že za své chování již neměl dostat druhou šanci podílet se na rozvoji módního průmyslu pod křídly světově proslulé značky.

Jistotou ovšem zůstává, že na první nápady a výstřední modely třiapadesátiletého Galliana, které hodlá představit veřejnosti, se tedy lze těšit již během ledna, kdy proběhne Paris Couture Week. A také my jsme plní očekávání, jak moc dokáže návrhář uplatnit své mnohaleté zkušenosti a patnáctiletou praxi v oblasti haute couture pro francouzský módní dům Dior.

dior couture spring 97

Foto: WWD