John Galliano se velmi upěnlivě snaží o návrat na módní výslunní. V rozhovorech prohlašuje, že je absolutně čistý, měl vést kurz na newyorské módní škole Parsons, nyní existuje možnost, že navrhne kostýmy pro inscenaci Jak je důležité míti Filipa Oscara Wilda.

Rasistický skandál ale zatím Gallianovi odpustilo pouze minimum lidí. Kromě Kate Moss, která mu v roce 2011 svěřila své svatební šaty, je to také návrhář Oscar de la Renta. Ten si cení talentu bývalého kreativního ředitele domu Dior natolik, že ho během procesu tvorby zimní kolekce v lednu 2013 pustil na tři týdny do svého ateliéru.

Podle středečního prohlášení de la Rentovi značky to vypadá, že by mohl Galliano opět přiložit ruku k jejímu dílu. Jak, to se ještě uvidí. “Jak jsme se vyjádřili dříve, jsme hluboce ohromeni Johnovým talentem a rádi bychom našli cestu, jak s ním v budoucnosti spolupracovat. Zatím jsme ji ale nenašli,” říká v prohlášení Alex Bolen, ředitel společnosti Oscara de la Renty. Ten sám dříve prohlásil, že “všichni byli nadšeni z Johnovi přítomnosti ve studiu a rádi by našli způsob jak ho tam mít častěji.”

Oscar de la Renta zároveň média i veřejnost stále ujišťuje, že rozhodně neodchází do důchodu a Johna Galliana nepřipravuje na roli svého nástupce. Možné je ovšem to, že vyléčený designér získá u značky jinou stálou pozici.

Na to, jak dopadla první spolupráce Johna Galliana a Oscara de la Renty, se můžete podívat ve fotogalerii.

Foto: WWD