Ať už získá vítězný pohár kterýkoliv fotbalový tým, již podruhé jej dostane ve speciálním ručně vyráběném pouzdře značky Louis Vuitton. V roce 2010 si při mistrovství světa v Jižní Africe objednala fotbalová federace FIFA výrobu této „maličkosti“ v historických dílnách ve městě Asnières nedaleko Paříže.

Pouzdro bylo navrženo přesně na míru slavné trofeji, která měří 36 cm na výšku a váží 6,175 kg. Trofej, po které touží mnoho hráčů z celého světa, je vyrobena z ryzího osmnáctikarátového zlata s podstavcem z malachitu. Pouzdro má mosazný zámek, mosazí zpevněné nohy a je z legendárního plátna Louis Vuitton Monogram. Otevírá se zároveň zepředu i z vrchu a 13. července z něj bude pohár předán kapitánovi vítězného týmu.

louis-vuitton-fifa-trophy-travel-case-1_VfQNx_65

Louis Vuitton tímto výrobkem pokračuje v dlouholeté tradici ve výrobě cestovních zavazadel speciálně pro nejdražší cennosti majitelů. To vše se v dílnách v Asnières odehrává již 150 let. Výroba originálních kousků na zakázku tedy není žádnou výjimkou, zhotovit si zde nechal například africký objevitel Pierre Savorgnan de Brazzu skládací lůžko a kufr v jednom. Mahárádž z Baroda dal přednost servírovacímu setu na čaj a současně z těchto dílen pochází i pouzdro na nejstarší sportovní trofej na světě – slavný stříbrný džbán pro vítěze America´s Cup, která pochází z roku 1851.

Každá zakázka, která tu vznikne, musí splňovat myšlenku cestování a plnit účely přepravy a ochrany věcí svého majitele. Takových se ročně vyrábí v místních dílnách okolo 450, dle specifických potřeb zákazníků. A tak tu vznikají skromná i velkolepá díla, mezi která se nyní zařadí již podruhé pouzdro na trofej FIFA Word Cup.

Trophy Case FIFA 2014-2

Foto: Archiv značky