Bostonská značka sportovní obuvi New Balance, která již od 70. let minulého století používá na svých produktech typické logo ve tvaru písmene „N“ podala trestní oznámení na Karla Lagerfelda.

V době, kdy nastává doslova mánie v nošení sportovní obuvi ke klasickým kouskům oblečení a návrháři jsou tak pod tlakem zákazníků nuceni vytvářet ke svým kolekcím tento typ bot, se nelze divit, že světlo světa také spatřují podobné či naprosto stejné nápady a provedení.

Právě poslední kolekce Chanel nabízí také kontroverzní a třikrát dražší botky, které se nápadným způsobem podobají New Balance typu 574, čehož si samozřejmě značka okamžitě všimla a provedla zmíněné kroky – zažalovala Lagerfelda za kopírování jejich loga i celkového vzhledu, na který bylo v případě jednoho z nejúspěšnějšího brandů na světě využito černobílé kůže.

Některým fanouškům Karla je ovšem celá situace pro smích, zlehčují absurditu došlápnutí New Balance a zastávají se originálních nápadů, které provází jeho dlouhou kariéru.

Tak co myslíte, jedná se o podobnost zcela náhodnou nebo Lagerfeldovi prostě a jednoduše dochází inspirace? A myslíte si, že by podobné kopírování vůbec mohl riskovat?

karl-lagerfeld

Foto: Pinterest, WWD