Norská nezisková organizace, pomáhající dětem v nouzi vyzkoušela reakce obyčejných lidí na zastávce autobusu v norském městě Oslo. Jedenáctiletý chlapec tam seděl bez bundy s ovinutými pažemi kolem svého těla a třásl se zimou. Bundu mu někdo, dle jeho vlastních slov ukradl a on čekal na paní učitelku, která měla na zastávku přijet. Věnovali byste i vy malému Jahonnesovi svoji bundu? Mnoho lidí to k velkému překvapení udělalo.

norska kampan3

Srdcervoucí situace měla neuvěřitelný ohlas a lidé začínají chápat jak důležité je přispět teplým oblečením i penězi na děti ze Sýrie. Ty utekly před násilím ze svých domovů, žijí na ulicích Sýrie i sousedních zemí, často bez teplého oblečení, kde teploty v noci padají k bodu mrazu.

SOS Mayday action network těmto dětem posílá oblečení i finance, tolik důležité pro přežití. Celá kampaň byla vytvořena pro rozšíření všeobecného povědomí o nutnosti pomoct.

Skrytá kamera odhalila mnoho dobrý srdcí, které Johannese nenechali umrznout i na úkor vlastního nepohodlí. Cizí lidé chlapci věnovali své rukavice, šály, čepice a dokonce mnoho z nich i vlastní kabát či bundu.Lidé by se měli starat o děti ze Sýrie, stejně jako se starali o toho chlapce,“ informoval vedoucí SOS dětských vesniček v Norsku, Synne Rønning.

norska kampan-1

Johannes se k pokusu přihlásil dobrovolně a následně se svěřil, že pouze tři lidé z deseti, kteří se vedle něj na zastávce autobusu posadili, nepomohli. Ostatní měli alespoň snahu. Myslíte, že by u nás podobná kampaň dopadla stejně pozitivně? Pomohli byste i vy?

Dojemné video se skrytou kamerou si můžete pustit zde!