Soutěž pořádá přední česká modelingová agentura  Czechoslovak Models. Jedná se o česko-slovenský projekt, jehož stěžejní část je naplánována na září a říjen příštího roku. Celý tým v čele s ředitelkou soutěže, Simonou Krainovou, vyjede na celkem 11 castingů po Čechách a Slovensku. Finálový casting pak proběhne na konci října 2013 v Praze a první ročník Czechoslovak TopModel bude zakončen slavnostním galavečerem v centru současného umění DOX.

Simona Krainová se tak rychle vrací po druhém porodu do pracovního procesu a na tiskové konferenci vypadala skvěle a to, že má doma čerstvě narozeného syna na ní nebylo vůbec znát. Vypadala odpočatá a šťastná.

Dáme mladým dívkám šanci uplatnit se v zahraničí, proniknout do světového modelingu. Jestli obstojí v tvrdé konkurenci, to už je na nich. Dívka, která chce uspět, musí být jedinečná, neopakovatelná, ale zároveň jsou důležité takové vlastnosti, jako být tvárná, se schopností proměňovat se. Velkou roli hraje i disciplína. Porota bude tvořena pouze skauty a zástupci zahraničních agentur. To je pro mladé dívky skvělé, řada z nich může porotce zaujmout natolik, že ihned po skončení soutěže vyjedou na svůj první zahraniční pobyt,” uvedla Simona Krainová  a doplnila: Náš projekt je jedinečný v tom, že nehledáme jednu vítězku, chceme nalézt minimálně dvanáct zajímavých tváří pro nejrůznější trhy a nejrůznější zakázky. Navíc dívky nebudou vázány na jednu zahraniční agenturu, nebo síť agentur, ale budou moci nastartovat svou kariéru právě na tom trhu, který je vzhledem k jejich typu a ambicím nejvhodnější.

Vítězka soutěže získá skvělé podmínky pro nastartování své modelingové kariéry a navíc získá na rok zdarma pronájem bytu v jednom z developerských projektů Sekyra Group v Praze.

 

Foto: PR firem a Kamila Písaříková