Každým dnem dojde zhruba u 700 nově narozených dětí k přenosu viru HIV od jejich matky. Vzhledem k tomu, že již několik let existují specifické tablety, které tento přenos znemožňují či minimalizují, vzniká spousta místních organizací, které se snaží pomocí různých prostředků dopravit tyto léky nemocných matkám.

Konkrétně se nyní jedná o spojení sil módního magazínu Vogue s nadací Born Free, která bojuje proti nemoci AIDS. Jejím hlavním cílem a posláním je vymýtit přenos této pohlavní choroby z matky na dítě do konce roku 2015.

Úkolem Anny Wintour tak bylo vybrat dohromady 22 designérek – matek, aby společnými silami vytvořily kolekci dámského a dětského oblečení a doplňků, jež budou založeny na práci keňského umělce Wangechi Mutu.

V projektu figurují například jména Diane von Furstenberg, Tory Burch, Sarah Burton, Donna Karan, Vera Wang a samozřejmě také čtyřnásobná maminka Victoria Beckham.

Právě Victoria se v únoru přijela do Jihoafrické republiky podívat osobně, navštívila různá místa, která jí podle jejích slov změnila náhled na život. Měla možnost setkat se s charitou mothers2mothers na klinice v Kapském městě, zakladatelem Born Free Foundation Johnem Megrue, stejně tak se dozvěděla o nových lécích znemožňující přenos nemoci.

Kampaně se ale také účastnila známá etiopská modelka Liya Kebede, která během krátkého videa definuje místní život a podmínky. V Africe nechyběl ani fotoaparát a spolu s ním talentovaná Annie Leibovitz, která tak pro Vogue nafotila konkrétní materiál.

Limitovaná kolekce je v prodeji od 23. dubna v internetovém obchodě shopbop.com. Veškerý výtěžek z prodeje poputuje nadaci Born Free.

Foto: Facebook, Pinterest