Průmysl nám jako ideál předkládá krásy modelky. Můžeme si stěžovat na jejich vychrtlost, můžeme debatovat o tom, zda-li tato propagace nezdravého těla vyvolává v mladých dívkách anorexii, nebo můžeme konat.

„Něco udělat“ se rozhodly ženy pod taktovkou organizace About-Face, bojující za zdravý přístup žen k vlastnímu tělu. Ve spodním prádle se postavily před butik spodního prádla Victoria´s Secret v San Francisku, přičemž držely nápisy hlásající „Zavazuji se milovat své tělo“.

„Chceme, aby se lidé všech tvarů, velikostí, národností, dovedností, pohlaví a orientace přidali k našemu pochodu okolo Union Square,“ psalo se v události na Facebooku, která opět dokázala, že sociální sítě mají v současnosti velký vliv na okolní dění.

Organizace About-Face dlouhodobě bojuje s negativním vlivem médií na vnímání vlastního těla i osobnosti. Vyzývá ženy i muže, aby se nepodřizovali diktátu a zároveň nekupovali pochybně propagované produkty. Záporně se postavila i proti nedávné kauze okolo značky Abercombie&Fitch, která odmítala šít oděvy větších velikostí.

Foto: Twitter.com