Britská pro-veganská designérka Stella McCartney má k tomuto tématu více jak pár slov. V úterý minulý týden podala žalobu na americkou značku Steve Madden, která se zdárně inspirovala více než je vhodné, ikonickou kabelkou Stelly McCartney – Falabella bag, kterou v levné americké verzi pojmenovali BTotally.

stella mccartney store opening 100112

Podle WWD, dvaceti-dvou stránkový právní dokument cituje obvinění z “protiprávního jednání a nekalé soutěže, klamavých obchodních praktik a porušení patentu designu”. Stella navíc dodala, že kabelka, se kterou vyšel Steve na trh, je “pouhou lacinou kopii”.

Untitled-1

 

Nejprodávanější kabelka Stelly McCartney je nabízena v několika verzích a provedeních, jejichž cena začíná na 815$ oproti Stevovým 108$. Podobnost, která by mohla navíc přispět ke klamání spotřebitele, je výběr “vegan friendly” materiálu, na kterém Stella vybudovala celou filosofii značky. I když je dle britské designérky kvalita řemeslné práce nesrovnatelná, podobnost je z dálky nepřehlédnutelná.

Navzdory podání obvinění se zatím ani jeden z tiskových zástupců nevyjádřil k této kauze. A na jaké straně jste vy? Souhlasíte s ochranou luxusního zboží v podobě zdlouhavých právních procesů? Vím, že to není první takovýto spor. V minulosti vzpomeňme například na kauzu červené podrážky Christiana Louboutina vs Saint Laurent .

Zdroj: WWD, Vogue.com