Herečky Aňa Geislerová, Tatiana Vilhelmová a režisér Peter Serge Butko pořádají 14. až 16. prosince  v Divadle DISK DAMU již podeváté tradiční charitativní Vánoční Bazar v Mokré čtvrti.

Předměty určené k prodeji mohou lidé přinášet v pátek 14. prosince od 10 do 20 hodin do Divadla DISK DAMU v Karlově ulici č. 26. Darovat lze cokoliv: keramiku, knihy, bižuterii, oblečení, umělecká díla, elektroniku… jakékoli předměty, které mohou někomu jinému udělat radost.

Obzvláště cenné kousky vybereme do tzv. tuzexové neboli prémiové sekce pro nejnáročnější zákazníky. Předloni nám jeden pán věnoval starší auto, lidé nosí vzácné kameny nebo staré servírovací soupravy, opravdovým unikátem byly předměty z pozůstalosti Emy Destinové, ale také šaty od Terezy Maxové, nejrůznější dary od Vojty Dyka, Anety Langerové, Jiřiny Bohdalové, Jiřího Bartošky a dalších. Radůza nám věnovala sošku Anděla, dostáváme dary i od českých sportovců, například podepsané dresy. Často nám umělci přenechají originální artefakty, zajímavé věci získáváme i od firem, například luxusní kabelky, drogerii, archivní vína, kuřácké unikáty, a také dostáváme alkohol od velkých výrobců – včetně výborné slivovice. Cennými exempláři nám každý rok přispívá pan Bessel Kok. Doufáme a věříme, že i letos k nám budou všichni stejně štědří,“ říká Peter Serge Butko a dodává: „Chceme, aby se lidé na bazaru cítili dobře a jako odměnu za to, že u nás nakupují, jim budeme jako každý rok nalévat zdarma symbolickou skleničku alkoholu pro zahřátí na cestu domů.“

Výtěžek Vánočního bazaru jde vždy na dobročinné účely. Získané peníze jsou každoročně rozděleny do tří částí. Jedna část určená Nadaci Terezy Maxové dětem odchází na financování projektů zaměřených na děti, příjemci dalších dvou třetin jsou vybíráni během roku. Jedním z partnerů bude opět projekt Darujsprávně.cz, který poskytuje možnost přímé podpory konkrétních projektů prostřednictvím několika kliků na webu.

Letošní fotografii pro vizuál Vánočního bazaru v Mokré čtvrti nafotila známá fotografka Lucie Robinson.