Název Giamba až moc nápadně totiž připomíná jméno jednoho italského módního návrháře. Ano, hádáte správně, opravdu se jedná o Giambattistu Valli, který letos slaví již deset let svého působení v módním průmyslu.

A co by to bylo za oslavu bez pořádného překvapení pro své fanoušky, stávající či nové zákazníky? Návrhář se tak vytasil se zcela novou linií ready-to-wear, jíž dal název odvozený ze zkratky vlastního jména, ta bude existovat simultánně se soudobou značkou pojmenovanou přesně podle jeho celého jména.

Giambattista Valli RTW Fall 2014

Giambattista Valli RTW Fall 2014

„Všichni moji přátelé mi přezdívají Giamba, pseudonym reflektuje ducha mého nového projektu. Je to pouze druhá strana té stejné mince, jiná kolekce, která poběží paralelně s mojí stávající značkou, jsou vzájemně provázány,“ uvedl Valli pro server WWD.

„Ve mně samotném je hravá, sexy stránka, kterou doufám uvidíme právě prostřednictvím mé nové linie Giamba. Dlouho jsem to zvažoval, čekal na ten správný čas, nyní jsem k tomu rozhodnutí konečně dospěl a jsem za to moc šťastný“.

Valli, který se narodil v Římě, vystudoval londýnskou Central Saint Martin a v roce 1977 se přestěhoval do Paříže, kde pracoval po boku Emanuela Ungaro, se opět vrátí zpátky do své rodné země a po několika letech využije milánský týden módy k prezentaci svých dvou kolekcí. „Francie mi toho dala hodně, ale stejně tak i Itálie, proto se sem musím zase vrátit“, dodal návrhář“.

Foto: WWD