Zajděte si na unikát

Café Buddha, asijská stálice na pražské scéně, přichází v polovině léta s novým menu. Pokrmy vybrané s důrazem na vystižení ročního období jsou založeny na tradičních rodinných receptech šéfkuchařky Sofie Smith. Asi největší specialitou mezi novinkami je malajská curry laksa se šťavnatým softshell krabem a domácími sépiovými nudlemi, která se v našich zeměpisných šířkách připravuje jen výjimečně, takže by byla vyloženě škoda nevyužít aktuální příležitosti v Café Buddha. V těchto dnech startuje také sezona tuňáka, což se v menu odráží hned na dvou položkách – v podobě legendárních sushi rolek a minimalistického carpaccia.

Co si dát v horkém létě?

Jako stvořený pro horké letní večery je thajský ostrý a charakteristicky exotický beef and mango salát založený na listech bull’ blood a hovězích plátcích připravovaných metodou sous vide při teplotě 58 stupňů Celsia po dobu čtyř hodin. Za zmínku stojí také indická korma se zeleninou nebo smažené kuře na korejský způsob. Letní změny v Café Buddha pocítíte i na tradičně inspirativním koktejlovém lístku, který by mohl kreativitou konkurovat i specializovaným barům. Pokud byste si měli z novinek vybrat jen jeden koktejl, nenechte si ujít svěží a pikantní Yuzu pepper prosecco. Nové menu bude k ochutnání až do podzimu.