Při přípravě je třeba myslet na to, že kuře musí být v marinádě alespoň 30 minut odpočívat, ale klidně ho tam nechte i déle, aby bylo opravdu pikantní. Vaši hosté to poté při grilování ocení.

Pro 12 kousků kuřete budete k přípravě marinády potřebovat 150ml olivového oleje, šťávu a nastrouhanou kůru z 1 citronu, 6 nasekaných snítek petržele a tymiánu, 1 cibuli (nakrájenou na tenká kolečka), 2 utřené velké stroužky česneku, sůl a pepř. V míse promíchejte všechny ingredience. Kuřecí kousky v marinádě několikrát otočíte, zakryjete a necháte alespoň oněch zmiňovaných 30 minut v ledničce. Na grilu je často obracejte a stále potírejte marinádou.

Pak už nezbývá nic jiného než otevřít láhev bílého vína a užít si krásný letní večer s přáteli nebo rodinou.

Close up of chicken satay skewers

Foto: Profimedia.cz