Celých 7 dnů v termínu od 26. ledna do 1.února máte možnost se na pěší zóně před metrem Anděl zastavit na vynikající polévku. Tu vám neuvaří nikdo jiný než špičkoví čeští šéfkuchaři, michelinského nevyjímaje.

Akce s názvem Polívková smršť vás pohladí na duši, výtěžek ze zakoupených polévek jde na provoz centra pro komplexní rehabilitaci mladých lidí po mozkové příhodě a úrazech mozku. Každý den od 10 do 22 ochutnáte jiný druh polévky za stejnou cenu 55 korun.

Zdravá polévka je totiž symbol správné životosprávy a postaví na nohy vás i klienty organizace ERGO Aktiv, kteří jsou tvůrci celé akce Polívková smršť.

A na jaké polévky se my všichni můžeme těšit?

Ochutnat můžete například bramboračku od Dity Pecháčkové či tradiční japonskou miso polévku od Patrika Šandora. Radost vám jistě udělá i Valašská kyselice vyšvihnutá Radkem Kašpárkem, který je šéfkuchař v restauraci Field, kde se vaří především z lokálních surovin a jídlo je tam prezentováno kreativním způsobem.

Miso polévka

Miso polévka

Jemně našlehaný topinamburový krém od michelinského šéfkuchaře Romana Pauluse i gulášová polévka od Tomáše Kaliny vás v chladných dnech perfektně zahřeje. Během Polívkové smršti přivoníte k orientální polévce s kardamonem a dýňovými noky od Jiřího Štifta. Kluci v akci – Filip Sajler a Ondřej Slanina přicházejí se sázkou na jistotu –  drštkovou polévkou po staropražsku. Velmi oblíbenou dýňi na na polévku pak upraví Filip Vobořil. David Kalina má připravenou ovarovou polévku s kroupami a Marek Šáda z Restaurace Mlýnec pak celerový krém.

Dýňová polévka

Dýňová polévka

Na oficiálních stránkách najdete nejen veškeré informace, ale také recepty, program a můžete si také zasoutěžit, celá akce se tak stane i vaší Polívkovou smrští.

letacek_tisk

 

Pro Iconiq.cz napsal Polévkář Daniel Wurm.

Foto: Pinterest.com, David Neff-Mafra pro Profimedia