Café Savoy vrací zašlý lesk fenoménu kaváren, který se v Praze zrodil v době první republiky. Nicméně aktuální trendy tu nejsou neznámé a odráží se v nabídce. Názorným příkladem je káva, kterou vám zde nabídnou. V loňském roce se restaurace spojila s pražírnou Doubleshot a výsledkem spolupráce jsou dvě kávové směsi připravené speciálně pro Café Savoy. Tato káva se praží dle přísných zásad a výhradně z čerstvých sklizní přímo od farmářů. Zatímco ve vídeňském stylu pražené směsi Savoy Classico vyniká tóny hořké čokolády, vanilky a tabáku, světle pražená směs Savoy Progresso vás zaujme příjemnou ovocností a chutí lískových oříšků. Pokud preferujete kávu v podobě cappuccina nebo latté, pak si zde přijdete skutečně na své. „Začali jsme odebírat čerstvé mléko od Agro Jesenice, což je další změna k lepšímu, který výsledné chuti kávy mimořádně prospívá,“ dodává jednatel Café Savoy Oldřich Bureš.

Posezení v Café Savoy je skutečným zážitkem. Nechybí rychlá skvělá a velice příjemná obsluha. Pokud nechcete zůstat jen u kávy, pak věřte, že i jídelní lístek je bohatý na exkluzivní pochoutky, ke kterým si můžete navíc objednat i několik druhů chleba nebo čerstvého pečiva, které si Café Savoy denně peče sám.

Prostředí samotné kavárny a restaurace je velice stylové, uchvátí vás pohled  na přilehlou a vysoce zásobenou vinotéku a celková atmosféra vás zcela pohltí. Pokud jste stále ve spěchu, pak na tomto místě vás přinutí se na okamžik zastavit a vrátit do doby minulé a prožít skutečný gastronomický zážitek.

V Café Savoy jsem měla schůzku se svou kolegyní, kosmetickou redaktorkou Kamilou Písaříkovou a obě jsme si místní kávu i prostředí zamilovaly na první pohled. Nápady pro iGlanc.cz se v inspirativním prostředí rodily samy, a tak určitě nezůstaneme jen u jedné návštěvy. Navštivte tuto výjimečnou kavárnu a restauraci a o své zážitky se s námi podělte na našich facebookových stránkách.

Foto: Archiv firem