Laura Dern

Ano, Laura Dern je zde pořád, letos však byla úplně všude, kam jsme se mohli podívat. Přestože například v seriálu Sedmilhářky hrála neoblíbenou postavu “Renatu”, utvořila si ji ke svému obrazu a my ji milovali i tak. Nakonec za ni vyhrála i cenu Emmy. Přes léto ohromila jako jedna z Lynchových múz v třetí sérii seriálu Twin Peaks a pak se obětovala jako hrdinka admirálka Holdo v novém dílu Star Wars: Poslední z Jediů.

Michelle Pfeiffer

Na konci devadesátých let se Michelle Pfeiffer rozhodla odejít z Hollywoodu a zaměřit se na výchovu svých dětí. Na stříbrném plátně se tak objevovala pouze sporadicky a několik let se ve filmu neobjevila vůbec. Nyní jsou ale děti odrostlé a Michelle se tak mohla naplno vrátit k herectví. V lednu se objevila ve filmu na festivalu v Sundance Where is Kyra, což byla jedna z nejvíc zdrcujících rolí její kariéry. V květnu se objevila po boku Roberta De Nira ve filmu HBO Čaroděj ze země lží, za což si vysloužila i nominaci na cenu Emmy a Zlatý glób. V září excelovala v hororovém filmu matka! A teď ji můžeme vidět ve filmu Vražda v Orient expressu. Na někoho, o kom několik let nebylo slyšet, to není špatný návrat.

Nicole Kidman

Pokud roku 2017 někdo kraluje, je to rozhodně Nicole Kidman. Její diverzivita a ochota pracovat s ne tolik známými tvůrci z ní dělá originální bytost vymykající se hollywoodským standardům. Uplynulý rok je toho důkazem. Jen v Cannes představila 4 své projekty: The Beguiled, Killing of a Sacred Deer, Top of the Lake: China Girl How To Talk to Girls at Parties a a získala zde i speciální cenu Major Winner Prize. Mimo to obdržela letos i dvě cenny Emmy a nominace na Zlatý glóbus za seriál Sedmilhářky, ve kterém hrála jednu z hlavních rolí a zároveň jej s Reese Witherspoon produkovala. Také se stala tváří značky Neutrogena a ozdobou červených koberců. Ve svých padesáti letech je sebevědomější než kdy dřív a nebojí se svůj hlas pozvednout. Především proti domácímu násilí, genderové nerovnosti a sexuálnímu zneužívání. “Beru to jako dárek k narozeninám, za dva týdny mi bude 50 a nikdy bych si nemyslela, že tohle bude jeden z nejlepších roků mého života,” řekla v proslovu, když přebírala cenu časopisu Galmour jako žena roku 2017. Doufáme, že ten další bude alespoň z poloviny tak úspěšný.