Silvana

Silvana je mladá rozhněvaná Švédka litevsko-syrského původu a rapová superstar se silně feministickými a antirasistickými texty. Dokument zaujme unikátním pohledem do jejího života a boje za LGBT komunitu ve Švédsku.

Azurová

Pro milovníky vizuálně atraktivních dokumentů zaměřených na přírodu doporučujeme dokument Azurová. Ukazuje totiž alarmující dopady lidské činnosti na ekosystém oceánů, ale i inspirativní příběhy lidí, kteří se rozhodli s tím něco dělat.

Projekt Babička

Dokument je autorským počinem tří mladíků, každého jiné národnosti, jež se rozhodnou oživit vzpomínky svých babiček. Projekt Babička je o důležitosti mezigeneračního vyprávění, pátrání po rodinné historii, ale i zajímavým příběhem unikátního setkání.

Za hranicemi možností

Dokument z prostředí vrcholového sportu nám ukazuje příběh ruské atletky Rity Mamun a její přípravu na letní olympiádu v Riu. Film zachycuje tvrdé a nekompromisní prostředí ruského vrcholového sportu a těžké chvíle, kterým musí 20letá sportovkyně na své cestě za olympiádou čelit.

Čističi

Film přibližuje pracovní prostředí tzv. Čističů, kteří se živí mazáním závadného obsahu na sociálních sítích. Dokument nás zavede na Filipíny, kde Čističi působí a máme možnost nahlédnout do jejich pracovního prostředí, které nám odkrývá děsivé dopady na jejich psychiku.

Zdroj: Jedensvet.cz