Ve dnech 18. – 21. června se pod záštitou Magistrátu hlavního města Prahy a Jeruzalémské radnice uskuteční druhý ročník události „Dny Jeruzaléma v Praze“, která s sebou přináší ojedinělou nabídku tance, videoartu, hudby, filmu či kulinářského umění.

Praha tak během čtyř dní nabídne ucelenou přehlídku jeruzalémské kultury, která bude navíc obohacena o přednášky o literatuře, výstavy či unikátní kavárnu. Pražská Náplavka se promění v exotickou promenádu s atmosférou jeruzalémského trhu, právě trhy odstartují celý festival a nabídnou typické potraviny, čerstvé limonády, izraelské víno či kuchařské workshopy.

To ovšem není zdaleka vše, jelikož zde nebude nouze o izraelské Dj´s, lekce hebrejštiny a arabštiny. V pátek je na programu přednáška s názvem „Společné trendy v české a izraelské módě“, kterou si vezme pod taktovku šéfredaktorka internetového portálu Fashionbook, Anna Nosková. Ta se zaměří především na nejzajímavější mladé české i izraelské návrháře, nastíní přístup Čechů a Izraelců k módě a upozorní na podobnosti, které oba národy ke vztahu k oblékání zažívají.

Poslední den se můžete těšit na hudební program v rámci festivalu United Islands of Prague, který bude probíhat na Střeleckém ostrově. Na samotný festival také naváže o několik dní později výstava legendárního dokumentárního fotografa Davida Rubingera.

Kompletní program festivalu, na který můžete počítat se vstupem zdarma, najdete na www.dnyjeruzalemavpraze.cz.

10301450_640240866053305_8259965083242223749_n

Foto: Facebook