V knize hledejte zmínku o klasických módních velikánech, jako jsou Dior či Coco Chanel, avšak rozhodně zde nechybí novodobý, moderní pohled na dnešní módní mola a šicí stroje, natož na jména která se za nimi „schovávají“. Očekávat tak během 150 stran můžete tolik informací, než si budete schopní v okamžiku zapamatovat.

Jedná se o jakousi malou příručku či „módní bibli“, která by neměla chybět v knihovně každého módního nadšence. Autorka a módní odbornice vám v této knize odhalí bohaté a pestré dějiny světové módy, naučí vás novým a přesným výrazům, vysvětlí vám proč, kdo, jak a kde, a nakonec nabídne jasné příklady, fotografie i konkrétní jména.

Ismy1

S obrázky, jmény, klíčovými pojmy a příkladným vysvětlením se kniha stává příručkou nejenom pro módní znalce, ale zároveň pro úplné laiky, kteří chtějí do tajů historie módního průmyslu alespoň zlehka zabřednout. Příjemné čtení z módního směru je autorkou psáno s lehkostí a pochopením, takže jej skutečně můžou vzít do ruky i naprostí neznalci módy.

ukazka3

Pokud si užíváte módních encyklopedií s hromadou fotografií, popisků a složitých informací, pak vás tato kniha nijak neuspokojí, avšak baví-li vás módní ikony, múzy, velikáni i průběh a vývoj od šicí nitě až po dnešní pokrokové metody a možnosti, navštivte cestou z práce i vy své oblíbené knihkupectví a užijte si víkend s knížkou v ruce.