Pokud toužíte i v létě po trochu kultuře, pak jsou tu opět oblíbené Letní shakespearovské slavnosti. Tuto největší a nejstarší přehlídku divadelních her Williama Shakespeara pod širým nebem v Evropě inicioval Václav Havel, který začátkem 90. let zpřístupnil Pražský hrad umělcům a veřejnosti. Tento divadelní festival odstartuje svou premiérou svatební crazy komedie Sen noci svatojánské.

V hlavních rolích této světoznámé divadelní hry se představí David Prachař jako Theseus a Oberon a Vanda Hybnerová si zahraje Hipollytu a Titánii. Nebudou chybět ani filmoví a divadelní herci, spolužáci z brněnského JAMU Josef Polášek a Marek Daniel.

Nová inscenace slibuje nejen výrazné herecké obsazení, ale rovněž výtvarně velmi zajímavou podívanou. Kromě netypické jevištní dekorace, budou hrát svou roli i extravagantně stylizované kostýmy.

Očekávaná premiéra je naplánovaná na pátek 28. června a vstupenky si můžete zakoupit již nyní v síti Ticketportal. Jejich cena začíná již od 250,-. Začněte své léto plánovat včas.

Foto: Pavel Mára