Jestliže neznáte nikoho, koho by jeho práce skutečně bavila, ba co víc, i naplňovala, pak se můžete seznámit s Markem Musilem. Chvíli mu trvalo, než se usadil u fotografování módy a projezdil pro hledání toho pravého snímku pořádný kus světa. V Izraeli dokonce na chvíli našel svůj druhý domov, avšak nejradši má Spojené Státy, které mu ukázaly skutečnou komerční a módní fotografii.

Marek Musil3

Poznání hledal i v Severní Africe, na Blízkém východě a po Evropě. Nejprve ho poháněl motor hudby, kdy jako muzikant fotografoval koncerty a kapely, časem ovšem zjistil, že mu to nestačí a začal se hnát za momentem okamžiku. S ním došel až do přítomnosti a připravil pro své fanoušky výstavu s názvem Pod vodou.

Marek Musil1

Marek si oblíbil záběry kamer z filmů pod vodou a příležitostně na Floridě začal zkoušet fotografovat rovněž pod vodou s místní fotografkou. Záběry ho uchvátily, a jelikož se jedná o nevšední tvorbu, rozhodl se pro jednu z mála výstav ve svém dosavadním životě.

Na výstavě tedy můžete shlédnout spoustu nezvyklých fotografií, které Marek režíroval bez šnorchlu a dýchacích přístrojů, aby mohl být v kontaktu s modelem. Originální práce v mokrém prostředí na vás čeká v v Galerii Pekařská až do 10.1.2014 ve všední dny od 9:00 do 17:00hod.

Marek Musil

Autor: Jana Čechová

Foto: Archiv fotografa