Paruky, kostýmy i make-up odpovídající některým hvězdně obsazeným filmům měli možnost vyzkoušet senioři ve věku od 75 do 98 let. Stylizace do Marilyn Monroe, Jamesa Deana či Sylvestera Stallona nebyly výjimkou. K rekvizitám patřily například i těžké stroje na dvou kolech. O vše se staral tým profesionálů, od fotografa přes vizážisty až po kostyméry.

Route 66 Logo

Klienti německého domu nafotili kalendář „Classics 2014“, který není určený pro běžný prodej, avšak jako dárek klientům domovů pro seniory, stejně tak pro zaměstnance a další blízké osoby. Během chvilky o něj byl však takový zájem, že se uvažuje o dotištění dalších kusů.

V kalendáři zahlédnete i „zvedací scénu“ z filmu Hříšný tanec, avšak tady logicky musel pomoct Photoshop, přeci jen dvaadevadesátiletý John nemá již tolik sil, jako měl ve filmu Patrick Swayze. Další scény jsou však bez pomoci výrazných počítačových úprav a aktéři měli možnost převléknout se do „kůže“ Jamese Bonda, Rockyho, Audrey Hepburn a dalších.

seniori5-1

Nafotilo se tak spoustu rolí ze známých filmů a zároveň mnoho šťastných očí. To, že těmto lidem přibývá na věku, neznamená, že si rádi neužijí špetky legrace a zajímavějšího dne, než u televizních pořadů a hry bingo. Ostatně i během hodinového focení panovala radostná a uvolněná nálada, což dokazují samotné fotografie. Život je třeba žít od prvního dne až do toho posledního. Věk je jen číslo, kterému není třeba podléhat.

Foto: Archiv firem