Tvorba Yemiho A.D. byla zatím spojována především s tancem a choreografií. Pro tento podzim si Yemi připravil svůj první hudební projekt, který nazval Equals. Ústředním tématem fusion elektro desky, na které Yemi A.D. zpívá i rapuje, je rovnost mezi lidmi.„Téma rovnosti je podle mne v současném světě tím největším problémem. Lidé různé barvy, náboženského vyznání či orientace se mohou díky svým odlišnostem nenávidět nebo naopak inspirovat. Lidé se ve své pohodlnosti naučili spoléhat na instituce a zapomínají, že si mohou pomáhat i navzájem. A tím nemyslím pouze finančně.” říká ke svému projektu Yemi. Vlastní zisk z prodeje tak věnuje Yemi na pomoc lidem s nerovnými šancemi pro život.-dětem s handicapem , nebo bez rodičů.

Ke spolupráci si Yemi vybral české i zahraniční profesionály. Tracklist pětiskladbového EP disku se tak natáčel jak v Praze, tak v Los Angeles a podílely se na něm hvězdy jako například Laura Escudé-DJka a zvuková inženýrka Kanyeho Westa-nebo Henry Strange, který je známý díky spolupráci s The Weeknd, Drake či rapperem a producentem Jay-Z. Ten o projektu řekl: „Spolupráce s Yemim byla opravdu inspirativní. Měl jasnou představu o směru a poselství, které má jeho hudba přinášet. Zároveň však nechal dostatečně volný prostor pro naši část. Všichni jsme opravdu hrdí na to, co vytvořil, a věříme, že posluchači si užijí album stejně tak, jako jsme si my užívali práci na něm!”  Z české scény spolupracovali například frontman kapely Charlie Straight – Albert Černý, český producent Boris Carloff nebo skladatel Honza Čechtický (Ohm Square).

HD COLOR_MG_4751 by Vincent Flouret

Autorem fotografií projektu EQUALS je světoznámý fotograf  Vincent Flouret, který spolupracoval s hvězdami jako je Brad Pitt, Steven Spielberg, Quentin Tarantino. S Yemim nechali vzniknout sérii originálních fotografií kontrastující hudbu a význam EQUALS.

Pětiskladbové EP bude představeno 6.září v klubu Mecca a mezi kmotry projektu nebudou pouze hosté z hudební scény. Objeví se také zástupci designu, módy či architektury.

Kdo je Yemi A.D.? 

Yemi se narodil v roce 1981 v Liberci české matce a nigerijskému otci. Po studiu gymnázia se začal věnovat tanci, v roce 1999 založil taneční skupinu JAD Dance Company, získal angažmá v muzikálu Monte Cristo a rok na to začal moderovat TV hitparádu ESO pro TV Nova. Později se stal prvním českým korespondentem MTV Europe, založil talentovou agenturu JAD People a produkční agenturu JAD Productions, které úspěšně vede do současnosti. V roce 2010 založil taneční školu Dance Academy Prague, jejíž studenti letos získali zlato na mistrovství ČR ve Streetdance. Od roku 2010 spolupracuje s americkou hvězdou Kanye Westem, se kterým posbíral řadu světových ocenění za choreografii, či uměleckou režii. Od roku 2007 žije s partnerem Jaromírem, se kterým uzavřel registrované partnerství

Foto: Vincent Flouret